Túlfeszültségvédelem

A túlfeszültségvédelem készülékei és az ezekből felépülő rendszerek a villámcsapás másodlagos hatásai következtében létrejövő, az erősáramú, ill. gyengeáramú rendszerekben fellépő áram- és feszültséghullámok korlátozására, ezáltal a csatlakoztatott villamos berendezések meghibásodási kockázatának csökkentésére szolgálnak.

A többlépcsős túlfeszültségvédelem (túlfeszültségvédelmi rendszer) akkor hatékony, ha mind az erős-, mind a gyengeáramú hálózaton kiépítésre kerül és a védelmi készülékek koordinált (összehangolt) működése biztosított.

Ipari környezetben, elsősorban robbanásveszélyes térségekben a mérő-, vezérlő-, folyamatirányító rendszerekhez tartozó központi egységek, berendezések túlfeszültségvédelmi megoldásain túl kiemelt figyelmet kell fordítani a rendszerek terepi készülékeinek túlfeszültségekkel szembeni védelmére is.

A túlfeszültségvédelmi rendszerek tervezésénél elsősorban az MSZ EN 62305-4:2011 szabvány előírásait vesszük figyelembe.

A védelmi rendszerek tervezése mellett cégünk foglalkozik a tervezett rendszerek kivitelezésével és felülvizsgálatával is.